Ana SayfaAltcoin İncelemeleri2022 Top 10 Gem Coinlerini İnceledik, Gem Coin Nedir?

2022 Top 10 Gem Coinlerini İnceledik, Gem Coin Nedir?

-

Gem Coin Nedir? Önce onu anlayalım. Gem İngilizce mücevher demektir. Kimse tarafından farkedilmemiş fırsat coinleri olarak adlandırırlar. Yatırımı yüksek risk içerir… Bildiğiniz gibi zaman zaman yeni çıkan, eski fakat borsa listelenmesi az olan ve Gem olarak nitelendirilen coinler için inceleme talepleri geliyor. Bunu tek tek yerine genel bir makale ile analiz ediyoruz. Öncelikle bu tür altcoin ‘lere yatırım yapmak majör koinlere göre daha riskli fakat getirisi de daha yüksektir.

1- ROUTE (Router Protocol)

Web Sitesi : routerprotocol.com

İlgili coin 2021 başında listelenmiş toplam 20 Milyon arzı olan ve 9 Milyonu dolaşımda olan bir coin. Proje bir Cross-Chain Swap projesidir. Her ne kadar poüler olmasa da Hızlı bir platform. 16 USD ATH ile gelecek vadediyor. Daha önce adı herhangi bir hackleme ve dolandırıcılığa adı karışmamış. MEXC,GATE ve KUCOIN de mevcut. Büyük Bir Borsa listelemesi gelir ise yükselen bir trend görülebilir.

CoinmarketCap‘de 605. sırada. Ethereum ağında basılmış aynı zamanda Polygon ile bir köprü kurulmuş. 2 büyük balinası var. Dolaşan arzın %43’ü bu iki cüzdanda. Certik skynet güven skoru henüz hazırlanmamış ama başvurusu yapılmış.

Route Token en büyük dolaşan arz cüzdan dağılımı
Route Token en büyük dolaşan arz cüzdan dağılımı

 

2- KEEP, Keep Network

Web Sitesi : keep.network

KEEP, halka açık blok zincirleri ve özel veriler arasında köprü kurmayı amaçlayan bir platform olan Keep Network’ü çalıştıran bir Ethereum token’ıdır. Keep Network’ün ilk ürünlerinden biri, 1 Bitcoini temsil eden, tBTC adlı Ethereum token’ıdır.

Keep coin 2020 Haziranda listelenmiş ve 2,2 USD yi görmüştür. Toplamda 1 Milyar maksimum arzı var ve %85 i dolaşımda. Bir Boğa sezonunda büyük yükselişler yapabilir.

Keep Token en büyük dolaşan arz cüzdan dağılımı
Keep Token en büyük dolaşan arz cüzdan dağılımı

CoinmarketCap‘de 161. sırada. Ethereum ağında basılmış aynı zamanda Polygon ile bir köprü kurulmuş. 5 büyük balinası var. Dolaşan arzın ~%13’ü bu beş cüzdanda. Certik skynet güven skoru henüz hazırlanmamış ama başvurusu yapılmış.

Kaynak : etherscan.io
Kaynak : etherscan.io

3- SIS Symbiosis Finance

Web Sitesi : symbiosis.finance

SIS Symbiosis Finance kuruluşuna ait tokendir. İlgili platformda herhangi bir tokeni swaplayabiliyorsunuz Toplamda 100 Milyon arzı var ve %17 si dolaşımda. Bu Gelecekte bir satış baskısı oluşturabilir. Gate ve Huobi de listeli. Bir süre izlenmesinde fayda görüyorum.

Token’in kayda değer bir balinası yok. Dolaşımda olan tokenlerin çoğu contract cüzdanlarında. Certik başvurusu yapılmamış. CoinmarketCap‘de 3375. sırada.

4- RSS3

Web Sitesi : rss3.io

RSS3, Web 3.0’daki içerik, sosyal medya ve diğer beslemelerin merkezi olmayan ve herkese açık olması için tasarlanmış bir açık protokol platformudur. Kullanıcılar, verileri ve bilgileri üzerinde tam kontrol uygulama ve seçtikleri herhangi bir şekilde para kazanmayı seçme şansına sahiptir.

Toplamda 1 Milyar arzı var ve %20 u dolaşımda. Gate, Huobi, Bitmart gibi borsalarda listeli.

Biliyorsunuz bir WEB3 akımı yaklaşıyor. Bu dönemde yatırım yapılabilecek bir coin. Arzı bir dezavantaj olabilir.

Token’in kayda değer bir balinası yok. Dolaşımda olan tokenlerin çoğu contract cüzdanlarında. Certik başvurusu yapılmamış. CoinmarketCap‘de 448. sırada.

5- MTLX, Mettalex

Web Sitesi: mettalex.com

Mettalex, token tabanlı emtiaların ticaretine odaklanan merkezi olmayan bir borsadır. Sıkı alım satım marjları, düşük marj gereksinimleri ve yatırımcıların uzlaşmadan önce tasfiye edilememesini sağlayan yeni hedge enstrümanları ile 7/24 erişilebilir.

Toplam 40 Milyon arzı var ve 1 Milyonu dolaşımda. 12 USD’lik ATH’ı ise göz kamaştırıyor. Ufak bir miktar denenebilir. (Büyük bir borsada listelenmesi ile yükselişler gözlenebilir)

Token’in balinası kendileri %90’ı contract cüzdanlarında. Certik başvurusu yapılmamış. CoinmarketCap‘de 2053. sırada.

6-SGB Songbird

Web Sitesi : flare.xyz

Songbird, Flare’deki yönetişim liderliğindeki değişiklikleri test etmek için uzun vadeli bir ağ olarak tasarlanmıştır, ancak kendi token sahipleri aracılı yönetişim tarafından belirlenen kendi yolunu izleyebilirler. Toplamda 16 Milyar Arzın 10 Milyarı dolaşımda. CoinMarketCap bunu doğrulayamamış. Gate.io Kraken Bitstamp gibi birçok borsada yer almış.

7- SOLO Sologenic

Web Sitesi : sologenic.org

SOLO Coin ve Sologenic projesi geleneksel varlıkların tokenize edilmesini amaçlayan yeni bir blok zinciri ekosistemi olarak ön plana çıkmaktadır

Toplamda 400 Milyon arzın tamamı dolaşımdadır ve bu rakamın üstüne çıkamaz. 6 USD’lik ATH göz kamaştırıyor. Bir miktar denenebilir.(Büyük bir borsa da listelenmesi fiyatı yukarı çıkartabilir)

Bu coin, alım satım ve hizmet için Binance’te listelenmemiştir ama BSC ağında büyük bir kısmı Binance Hot Wallet 6’da bulunuyor. %89’u burada. Certik başvurusu yapılmamış. CoinmarketCap‘de 339. sırada.

Kaynak Bscscan.com
Kaynak Bscscan.com

8- VRT Venus Reward Token

Web Sitesi : venus.io

VRT, Venus Protocol’ün ödül tokenidir.Toplamda 30 Milyar arzın 22 Milyarı dolaşımda.

Venüs’ün hatrına büyük borsalarda listelenebilir 🙂 Grafiği içler acısı duruyor ama gem coinlerin ne zaman hareket edeceğini tutturmak çok zor.

Cüzdan dağılımı tehlikeli duruyor. Etiketsiz bazı cüzdanlarda büyük arz toplanmış. Certik skynet güven skoru henüz hazırlanmamış ama başvurusu yapılmış. CoinmarketCap‘de 835. sırada.

9- DUEL, Duel Network

Web sitesi : play.duel.network

Duel network, Binance smart chain’de spor başta olmak üzere siyaset, finans, eyalet seçimleri gibi oylamaya uygun etkinlikleri oynayabileceğiniz bir gaming tokendir.

Farklı bir teknolojiye sahip tokenin geleceği parlak. 100 Milyon arzı var ve 20 milyonu dolaşımda.

Certik başvurusu yapılmamış. CoinmarketCap‘de 3200. sırada. BSC ağında arzın çoğu contract cüzdanlarında. Tehlikeli duran balina cüzdanı görülmüyor. Tabi bu contract cüzdanına tamamen güveneceğiz anlamına gelmiyor.

10- LSS, Lossless

LSS Coin, Token yaratıcıları için hacklenmeye karşı oluşturulmuş kaybı azaltma aracıdır. Lossless protokolü bir dizi dolandırıcılık tanımlama parametresine dayalı olarak hileli işlemi dondurur çalınan yatırımı sahibinin hesabına iade eder. Toplam 100 Milyon arzı var ve yarısı dolaşımda.

Certik ve Hacken başvurusu yapılmamış. CoinmarketCap‘de 746. sırada. BSC ağında arzın çoğu contract ve Kucoin cüzdanlarında. Tehlikeli duran balina cüzdanı görülmüyor. Tabi bu contract cüzdanına tamamen güveneceğiz anlamına gelmiyor.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

GEÇMİŞ MAKALELER

Bitcoin ETF Nedir? Ne İşe Yarar? Bitcoin’deki Fiyat Artışları Üzerinde ETF’lerin Etkisi

Günümüzde dijital varlıkların yükselişiyle birlikte, kripto para piyasası da büyük ilgi görmektedir. Bitcoin gibi önde gelen kripto paraların popülaritesi arttıkça, yatırımcılar da bu alana yönelmekte...

SEC, Kripto Paraları Hangi Sebeplerle “Menkul Kıymet” İlan Ediyor?

Son zamanlarda kripto paralarla alakalı Sec menkul kıymetler değerlendirmeleri hakkında haberler çok gündem almaya başladı. Peki nedir bu menkul kıymet meselesi? Evvela tanımıyla başlayalım. Menkul...

Vaiot Coin İncelemesi, Vaiot Coin Nedir?

Vaiot Coin (VAI), işletmeler ve bireysel tüketiciler için otomatikleştirilmiş hizmetler ve işlemler sağlamak üzere bir blok zinciri tabanlı AI Asistanları ve zincir üstü Akıllı Sözleşmeler...

Mayıs Ayında Kilidi Açılacak Altcoinlerin Listesi

ThorChain (RUNE): Piyasa Değeri: 348,81 milyon dolar Token Kilidi Açma Miktarı: 3,02 milyon dolar (piyasa değerinin %0,87’si) Tarih: 20 Mayıs 2023 Braintrust (BTRST): Piyasa Değeri: 102,66...

Popüler Makaleler